Clinica Privata Giurgiu

Terapii Copii - ADHD - Sindrom Down - Autist - Giurgiu Asociatia Psihoacademy

Clinica Privata Giurgiu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Clinica Privata Giurgiu: Terapii Copii - ADHD - Sindrom Down - Autist - Giurgiu Asociatia Psihoacademy.

Terapii Copii - ADHD - Sindrom Down - Autist

Asociatia Psihoacademy

0721.940.130 


Despre noi

Suntem o echipa de specialisti entuziasti si pasionati, cu experienta vasta in diverse domenii ale psihologiei si sanatatii mintale. Ne-am unit fortele pentru a crea un spatiu in care oamenii pot gasi resurse si workshop-uri menite sa le imbunatateasca starea de bine si sa le ofere instrumente practice pentru gestionarea si cresterea sanatatii lor psihice.Te invitam sa explorezi resursele noastre, sa te inscrii la workshop-uri.

fotojet_1_1200


Teme

 • Consiliere parentala

Consilierea parentală se adresează părinților care doresc să-și îmbunătățească relația cu copiii lor și vor să învețe cum pot face asta în cel mai bun mod. Nevoile copilului se schimbă treptat odată cu înaintarea în vârstă, astfel că ceea ce era valabil la 5 ani nu mai este la 15. Poate fi dificil ca părinte să ții pasul și să știi ce este adecvat pentru o vârstă anume.

 • Consiliere vocationala 

Testele de Inteligență, de Personalitate și de alegere Vocațională devin un must în a-l ajuta pe adolescent, dar și pe părinți să afle ce i s-ar potrivi cel mai bine copilului pentru a putea funcționa în câmpul muncii din plăcere și nu din obligație, cum au făcut-o mulți cei din Generația X.

 • Consiliere vocationala

Valorile acestea pot fi împărțite în 3 categorii mari și anume: valori de preocupare sau de supraviețuire – și după cum le spune numele ele sunt activate în special când ființa trebuie să ia o decizie prin care să supraviețuiască momentului sau momentelor; valori motivaționale, sunt cele care ne mână să creștem, să ne dezvoltăm și valorile aspiraționale, acestea fiind  cele care ne ajută să aflăm cât de sus vrem să zburăm, în sensul evoluției proprii.

 • Evaluare clinica adulti
 • Evaluare clinica adolescenti 
 • Evaluare clinica copii
 • Consiliere psihologica adulti 
 • Consiliere psihologica adictii
 • Consiliere psihologica adolescenti 

Consilierea adolescentului are scopul de a ajuta adolescentul să depășească diverse momente dificile și să își descopere resursele. Pe parcursul dezvoltării și consolidării personalității adolescentului au loc multe etape dificile care pot declanșa blocaje emoționale, dificultăți școlare, relații conflictuale si care au asupra lui un impact foarte puternic. Specialiștii noștri asigură adolescentului și familiei, suportul emoțional și informațional necesar.


Terapii

 • Logopedie

Logopedie – un program clinic (proces terapeutic), care are drept scop îmbunătățirea vorbirii, precum și a abilităților lingvistice și a celor oral-motorii. Aceasta semnifică vorbire, utilizarea limbajului nonverbal și a celui paraverbal (acesta fiind o formă vocală a limbajului nonverbal, reprezentat de intonație, ritmicitate, accentuări, viteză, claritate şi volum; vocea ne oferă foarte multe informații referitoare la starea fizică sau psihică a celui care vorbeşte).

 • Terapie ocupationala 

Terapia ocupaţională este cea care asigură sănătatea şi buna funcţionare a oamenilor în mediul lor de viață. Aceasta ajută la direcționarea persoanelor cu dizabilități, spre a participa la diferite activităţi, cu scopul de a-și îmbunătăţi abilitățile.

În plus, îndrumă oamenii să-și însuşească acele abilităţi şi skilluri de care au nevoie pentru a se adapta cu ușurință situațiilor noi apărute și a avea o cât mai bună productivitate, fără să-și deterioreze starea de sănătate.

 • Terapia ABA

Analiza Comportamentului Aplicat (ABA) este o terapie bazată pe știința învățării și ale terapiei comportamentale care ne ajută să înțelegem: cum funcționează comportamentul, cum mediul înconjurător influențează comportamentul, cum are loc procesul de învățare etc.

Metoda ABA este un program de învățare în mod sistematic și intensiv, care își propune să genereze imbunătățiri în comportamentul copilului, obiectivul final fiind integrarea socială a copilului. Terapia ABA se adresează atât persoanelor cu autism, dar și celor cu alte tulburări (ADHA, de comportament, sindrom Down, întârziere în dezvoltare).

 • Psihoterapie adulti
 • Psihoterapie adolescenti

Workshop-uri

 • Curs de prim ajutor - Supoer vital de baza

SVB este reprezentat de un ansamblu de manevre si proceduri de resuscitare efectuat asupra unei persoane inconstiente aflat in stop cardio-respirator (SCR)ce pot fi efectuate de catre orice persoana, instruita in prealabil, pentru mentinerea libertatii cailor respiratorii, suportul ventilatieisi circulatiei, la care se adauga un aparat special defibrialtor automat extern (AEB – automatic external defribilator), care poate fi folosit de catre orice persoana, deasemeni instruita in prealabil, dupa un minim instructaj. El face parte din procedura de resuscitare cardio-pulmonara si cerebrala (RCPC sau CPR – cardio pulmonar resuscitation).

 • Curs de psiho-educatie despre anxietate, depresie si atacuri de panica 

În cadrul Proiectului Psiho Academy mi-am propus să stabilesc întâlniri cu adolescenții pentru a descoperi împreună ce înseamnă sănătatea mintală, care sunt primele semne de îngrijorare când sesizează că nu se simt bine emoțional, însă nu reușesc să definească ce simt, pe cine avem nevoie să contactăm și cui îi cerem ajutorul, astfel încât să se simtă din nou bine și în siguranță.

 • Ethigrow - Curs de antreprenoriat etic

Discuțiile din ultimii ani pe baza lipsei de transparență a sistemului financiar global, nu doar românesc, cumulat chiar cu spețele în discuție din ultimele săptămâni legate de modul de calcul al dobânzilor bancare pentru persoanele fizice, ne determină să acționăm mai rapid pentru educarea financiară a tinerilor (dar și a adulților) pentru ca populația să fie mai puțin vulnerabilă la evenimente de natură economică.

 • Workshop - Feminitate
 • Grupuri de socializare

De ce să îți aduci copilul la grupurile de socializare?

Pentru că alături de alți copii cu probleme asemănătoare și alături de 2 psihologi cu experință vor avea un program lunar bine structurat cu diverse teme. 

 • De la flexibilitate la starea de Flow - workshop integrat psihomatic inspirat de vechile traditii ale samurailor 

Flexibilitatea era una din calitățile fundamentale ale samurailor ca și războinici, mult apreciată în elaborarea strategiilor lor multe bazate pe a câștiga chiar fără luptă. Ea era dezvoltată încă din copilărie prin jocuri, postură, mers, mult înainte de a începe practica marțială.

 • Cele 5 emotii si formele psiho-somatice asociate Qigong-ul celor 5 animale / elemente 

În China antică, acum peste 2500 de ani, înțelepții taoiști au remarcat că pot controla și armoniza cele 5 emoții printr-un set complex de forme psiho-somatice /  mișcări și respirații specifice, cu atenția direcționată pe anumite trasee energetice . Astfel, celor 5 emoții de bază: bucurie, furie, îngrijorare, tristețe și frică le-au fost asociate și dezvoltate după aceea posturi / deplasări, întinderi și chiar sunete generate in respirații specifice cu scopul de a echilibra și regla aceste emoții, astfel încât să nu devină excesive sau blocate.

 • Caderea ca parde din urcare si dezvoltare armonioasa 

 Depresia, o afecțiune de sănătate mintală care afectează milioane de oameni din întreaga lume, poate perturba echilibrul delicat al bunăstării emoționale. Cu toate acestea, în adâncurile disperării, se află o oportunitate de creștere și transformare. Căderea, atât metaforic cât și literal, poate fi o forță puternică în călătoria de recuperare din depresie. Acest workshop  explorează conceptul căderii ca parte integrantă a procesului de recuperare, subliniind potențialul său de a restabili echilibrul natural, de a cultiva rezistența și de a stimula creșterea personală la fel cum samurai invățau de mici să cadă fără să se lovească. La sol puteau exista alte perspective asupra luptei și de asemenea mai jos de atăt nu se mai poate cădea – deci paradoxal, căderea oferă și o anume siguranță care trebuie conștientizată.

 • Relaxarea activa in dimensiunile ei psiho-somatice in practica scolilor martiale traditionale

Relaxarea activă este o componentă cheie a practicii Artelor marțiale clasice precum Aikijutsu (de exemplu școala de origine a Aikido-ului modern)  și este esențială pentru obținerea performanțelor optime extrapolate în viața de zi cu zi a practicantului.

Servicii

Asiguram consultatii si tratament pentru:

 • hipertensiunea arteriala
 • boala cardiaca ischemica
 • boli valvulare
 • tulburari de ritm si de conducere
 • insuficienta cardiaca
 • boli ale venelor (tromboze venoase)
 • boli ale arterelor (arteriopatie obliteranta)

Pacientii pot beneficia de consultatii ce includ:

 • EKG
 • monitorizare TA si holter EKG
 • holter tensiune
 • ecocardiografie
 • doppler vascular.

Monitorizarea Holter

HOLTERE EKG
Metoda Holter de inregistrare a electrocardiogramei (EKG) permite obtinerea de informatii suplimentare asupra dinamicii cardiace prin inregistarea EKG pe parcursul a 24 ore.

HOLTERE T.A.
Permit monitorizarea tensiunii arteriale (T.A.) a pacientului in afara clinicii, in conditiile activitatii cotidiene,T.A. va fi masurata la intervale de timp variabile, pe parcursul a 24 de ore. 
Medicina interna 

Cliniqmed efectueaza consultatii pentru diagnosticul, tratamentul si prevenirea bolilor care afecteaza unul sau mai multe organe interne.

 • diagnosticul si tratamentul bolilor pulmonare (bronsite, pneumonii, pleurezii, astm bronsic)
 • diagnosticul si tratamentul bolilor cardiace (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, tulburari de ritm ale inimii, fibrilatia atriala), managementul acestora si al factorilor de risc (dislipidemii) si intarzierea progresiei insuficientei cardiace
 • diagnosticul si tratamentul afectiunilor digestive (ictere, hepatite cronice, ciroza hepatica, boala ulceroasa, boala de reflux gastroesofagian, litiaza veziculara biliara)
 • diagnosticul afectiunilor reumatologice: poliartrita reumatoida, guta, colagenoze (lupus eritematos, sclerodermie), vasculite; tratamentul si urmarirea acestora
 • diagnosticul si tratamentul sindromului anemic


Urologie 

Cliniqmed asigura tratament modern in toate afectiunile urologice, oferind urmatoarele servicii de Urologie:

 

 • Diagnosticul si tratamentul afectiunilor urologice (anurie postrenala, hematurie, colica nefritica, retentie de urina de diferite etiologii, litiaza renala, infectii urinare)
 • Consultatii si tratamente pentru disfunctii sexuale
 • Consultatii si tratamente pentru infertilitate masculina si insatisfactie sexuala


Investigatii paraclinice

Ecografie generala:

 • - Ecografie abdomen general;
 • - Ecografie tiroida;
 • - Ecografie parti moi;


Diabet si boli de nutritie

 • Consultatii diabet;
 • Diete personalizate;
 • Consultatii de specialitate;
 • Echilibrare nutritionala personalizata;
 • Profil glicemic

Medicina muncii 

In conformitate cu prevederile legale in vigoare, societatile angajatoare trebuie sa asigure ingrijirea profilactica a salariatilor, prin incheierea unui contract cu un furnizor de servicii medicale autorizat in domeniul medicinii muncii.

Ginecologie

Cliniqmed efectueaza consultatii pentru diagnosticul afectiunilor ginecologice:

 • Consultatii de ginecologie si obstetrica
 • Video-Colposcopie
 • Recoltari produse biologice pentru analize (test PAPANICOLAU, determinare HPV,
 • bacteriologie)
 • Introducere-extragere sterilet
 • Monitorizarea sarcinii
 • Test imunologic de sarcina
 • Sterilitate
 • Contraceptie
 • Menopauza
 • Prelevari examen bacteriologic cervico-vaginal
 • Examen cito-bacteriologic al secretiilor mamelonare
 • Ecografie ginecologica
 • Ecografie sarcina trim. II, III
 • Ecografie transvaginala
 • Ecografie san bilateral


Medicina de familie

Medicul de familie acorda asistenta medicala pacientilor inscrisi pe lista proprie.

Calitatea de asigurat se dovedeste cu acte justificative

Galerie foto