Clinica Privata Brasov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Clinica Privata Brasov: Terapii Copii - ADHD - Sindrom Down - Autist - Brasov Asociatia Psihoacademy.
Terapii Copii - ADHD - Sindrom Down - Autist
Asociatia Psihoacademy
0721.940.130
Despre noi
Suntem o echipa de specialisti entuziasti si pasionati, cu experienta vasta in diverse domenii ale psihologiei si sanatatii mintale. Ne-am unit fortele pentru a crea un spatiu in care oamenii pot gasi resurse si workshop-uri menite sa le imbunatateasca starea de bine si sa le ofere instrumente practice pentru gestionarea si cresterea sanatatii lor psihice.Te invitam sa explorezi resursele noastre, sa te inscrii la workshop-uri.
Teme
Consilierea parentală se adresează părinților care doresc să-și îmbunătățească relația cu copiii lor și vor să învețe cum pot face asta în cel mai bun mod. Nevoile copilului se schimbă treptat odată cu înaintarea în vârstă, astfel că ceea ce era valabil la 5 ani nu mai este la 15. Poate fi dificil ca părinte să ții pasul și să știi ce este adecvat pentru o vârstă anume.
Testele de Inteligență, de Personalitate și de alegere Vocațională devin un must în a-l ajuta pe adolescent, dar și pe părinți să afle ce i s-ar potrivi cel mai bine copilului pentru a putea funcționa în câmpul muncii din plăcere și nu din obligație, cum au făcut-o mulți cei din Generația X.
Valorile acestea pot fi împărțite în 3 categorii mari și anume: valori de preocupare sau de supraviețuire – și după cum le spune numele ele sunt activate în special când ființa trebuie să ia o decizie prin care să supraviețuiască momentului sau momentelor; valori motivaționale, sunt cele care ne mână să creștem, să ne dezvoltăm și valorile aspiraționale, acestea fiind cele care ne ajută să aflăm cât de sus vrem să zburăm, în sensul evoluției proprii.
Consilierea adolescentului are scopul de a ajuta adolescentul să depășească diverse momente dificile și să își descopere resursele. Pe parcursul dezvoltării și consolidării personalității adolescentului au loc multe etape dificile care pot declanșa blocaje emoționale, dificultăți școlare, relații conflictuale si care au asupra lui un impact foarte puternic. Specialiștii noștri asigură adolescentului și familiei, suportul emoțional și informațional necesar.
Terapii
Logopedie – un program clinic (proces terapeutic), care are drept scop îmbunătățirea vorbirii, precum și a abilităților lingvistice și a celor oral-motorii. Aceasta semnifică vorbire, utilizarea limbajului nonverbal și a celui paraverbal (acesta fiind o formă vocală a limbajului nonverbal, reprezentat de intonație, ritmicitate, accentuări, viteză, claritate şi volum; vocea ne oferă foarte multe informații referitoare la starea fizică sau psihică a celui care vorbeşte).
Terapia ocupaţională este cea care asigură sănătatea şi buna funcţionare a oamenilor în mediul lor de viață. Aceasta ajută la direcționarea persoanelor cu dizabilități, spre a participa la diferite activităţi, cu scopul de a-și îmbunătăţi abilitățile.
În plus, îndrumă oamenii să-și însuşească acele abilităţi şi skilluri de care au nevoie pentru a se adapta cu ușurință situațiilor noi apărute și a avea o cât mai bună productivitate, fără să-și deterioreze starea de sănătate.
Analiza Comportamentului Aplicat (ABA) este o terapie bazată pe știința învățării și ale terapiei comportamentale care ne ajută să înțelegem: cum funcționează comportamentul, cum mediul înconjurător influențează comportamentul, cum are loc procesul de învățare etc.
Metoda ABA este un program de învățare în mod sistematic și intensiv, care își propune să genereze imbunătățiri în comportamentul copilului, obiectivul final fiind integrarea socială a copilului. Terapia ABA se adresează atât persoanelor cu autism, dar și celor cu alte tulburări (ADHA, de comportament, sindrom Down, întârziere în dezvoltare).
Workshop-uri
SVB este reprezentat de un ansamblu de manevre si proceduri de resuscitare efectuat asupra unei persoane inconstiente aflat in stop cardio-respirator (SCR)ce pot fi efectuate de catre orice persoana, instruita in prealabil, pentru mentinerea libertatii cailor respiratorii, suportul ventilatieisi circulatiei, la care se adauga un aparat special defibrialtor automat extern (AEB – automatic external defribilator), care poate fi folosit de catre orice persoana, deasemeni instruita in prealabil, dupa un minim instructaj. El face parte din procedura de resuscitare cardio-pulmonara si cerebrala (RCPC sau CPR – cardio pulmonar resuscitation).
În cadrul Proiectului Psiho Academy mi-am propus să stabilesc întâlniri cu adolescenții pentru a descoperi împreună ce înseamnă sănătatea mintală, care sunt primele semne de îngrijorare când sesizează că nu se simt bine emoțional, însă nu reușesc să definească ce simt, pe cine avem nevoie să contactăm și cui îi cerem ajutorul, astfel încât să se simtă din nou bine și în siguranță.
Discuțiile din ultimii ani pe baza lipsei de transparență a sistemului financiar global, nu doar românesc, cumulat chiar cu spețele în discuție din ultimele săptămâni legate de modul de calcul al dobânzilor bancare pentru persoanele fizice, ne determină să acționăm mai rapid pentru educarea financiară a tinerilor (dar și a adulților) pentru ca populația să fie mai puțin vulnerabilă la evenimente de natură economică.
De ce să îți aduci copilul la grupurile de socializare?
Pentru că alături de alți copii cu probleme asemănătoare și alături de 2 psihologi cu experință vor avea un program lunar bine structurat cu diverse teme.
Flexibilitatea era una din calitățile fundamentale ale samurailor ca și războinici, mult apreciată în elaborarea strategiilor lor multe bazate pe a câștiga chiar fără luptă. Ea era dezvoltată încă din copilărie prin jocuri, postură, mers, mult înainte de a începe practica marțială.
În China antică, acum peste 2500 de ani, înțelepții taoiști au remarcat că pot controla și armoniza cele 5 emoții printr-un set complex de forme psiho-somatice / mișcări și respirații specifice, cu atenția direcționată pe anumite trasee energetice . Astfel, celor 5 emoții de bază: bucurie, furie, îngrijorare, tristețe și frică le-au fost asociate și dezvoltate după aceea posturi / deplasări, întinderi și chiar sunete generate in respirații specifice cu scopul de a echilibra și regla aceste emoții, astfel încât să nu devină excesive sau blocate.
Depresia, o afecțiune de sănătate mintală care afectează milioane de oameni din întreaga lume, poate perturba echilibrul delicat al bunăstării emoționale. Cu toate acestea, în adâncurile disperării, se află o oportunitate de creștere și transformare. Căderea, atât metaforic cât și literal, poate fi o forță puternică în călătoria de recuperare din depresie. Acest workshop explorează conceptul căderii ca parte integrantă a procesului de recuperare, subliniind potențialul său de a restabili echilibrul natural, de a cultiva rezistența și de a stimula creșterea personală la fel cum samurai invățau de mici să cadă fără să se lovească. La sol puteau exista alte perspective asupra luptei și de asemenea mai jos de atăt nu se mai poate cădea – deci paradoxal, căderea oferă și o anume siguranță care trebuie conștientizată.
Relaxarea activă este o componentă cheie a practicii Artelor marțiale clasice precum Aikijutsu (de exemplu școala de origine a Aikido-ului modern) și este esențială pentru obținerea performanțelor optime extrapolate în viața de zi cu zi a practicantului.