Tipuri de clinici

Tipuri de clinici

tipuri_de_clinici_400Inainte de a face o vizita la doctor, asigurati-va ca stiti de ce fel de clinica aveti nevoie. Clinicile de sanatate difera de la clinici private, la centre publice subventionate de stat.  Clinicile sunt de obicei mici sau unitati private care ofera facilitate de sanatate, care sunt adesea situate intr-o sona rurala. Acestea se concentreaza in principal pe ingrijirea ambulatorie dintr-o comunitate. Dispozitiile de plata difera de la clinica la clinica, acest aspect facand unele clinici mai costisitoare decat vizita la un cabinet privat al uni doctor. Clinicile medicale sunt populare datorita gamei de servicii amulatorii si locatiile lot rurale usor accesibile. Exista mai multe tipuri diferite de clinici de ingrijire a sanatatii, care v-ar putea fi de folos in functie de nevoile dumneavoastra.

Clinicile cu servicii gratuite

Daca aveti nevoie de asistenta medicala gratuita sau la preturi accesibile, o astfel de clinica poate fi o buna optiune pentru dumneavoastra. Conform Asociatiei Nationale a Clinicilor Gratuite, clinicile care ofera servicii gratis se bazeaza foarte mult pe munca voluntarilor, reusind astfel sa ofere servicii medicale stomatologice si altfel de servicii medicale catre pacienti. Acestea sunt organizatii scutite de taxe, care ofera servicii indiferent de plata. Cele mai multe clinici gratuite ofera servicii medicale pentru situatii acute, primare si cornice, dar nu ofera servicii pentru afectiunile in stadiu de desvoltare.

Clinica generala ambulatorie

O astfeld e clinica este o facilitate de practica generala administrate de specialist axati pe diferite domenii de practica. Acestea se gasesc, de obicei, in comunitati si in zonele rurale, stisfacand nevoile locuitorilor din zona respective. Clinicile generale ambulatorii sunt specializate in diagnosticare si tratament general. Acestea ofera servicii pentru situatiile primare, acute si tratamente in curs de desfasurare. Optiunile de plata difera in fucntie de facilitate, insa cele mai multe accepta planurile mari de asigurari de sanatate.

Clinicile de ingrijire convenabile

Acestea sunt de cele mai multe ori lacalizate in incinta farmaciilor, a supermarketurilor si a altor puncte. Ele sunt frecvent ocupate de asistente medicale care ofera o gama ingusta de tratamente. Racelile si infectiile commune sunt de obicei tratate in aceste clinici. Unele dintre ele ofera si servicii de ingrijire preventive, vaccinari si examinari fizice. Aceste clinici costa d eobicei mai putin decat daca ati merge la cabientul unui doctor sau la o camera de urgenta.

Clinici specializate

Daca sunteti in cautarea unui anumit tratament, vizitati o clinica specializata. Aceasta se axeaza pe o parte principala  corpului si sunt mult mai benefice pentru o ingrijire specifica, decat daca ai merge la o altfel de clinica. Unele dintre aceste clinici se axeaza pe fertilitate si medicina genit-urinara. Ofera atat servicii de diagnosticare cat si de tratament.