Implantologie dentara

Implantologie dentara

istock_000011407876xsmall_400Implantologia este o specialitate chirurgicala care are rolul de a inlocui dintii lipsa sau grav deteriorati, in conditii de siguranta. De-a lungul anilor, multe persoane pierd unul sau mai multi dinti din cauza cariilor, accidentarilor, inaintarii in varsta sau bolii parodontale. A trai fara dinti poate fi jenant si incomod, lipsa dintilor afectand vorbirea, aspectul si capacitatea unei persoane de a mesteca si a manca. Implanturile dentare, sunt o optiune eficienta pentru inlocuirea dintilor. Datorita implantologiei, pacientii pot obtine restaurari functionale ale dintilor care sa si dureze.

Dintii lipsa pot afecta pe de-o parte modul in care o persoana mananca, vorbeste sau arata iar pe de alta parte pot compromite sanatatea generala a cavitatii bucale a unei persoane, determinand o suprasolicitare crescuta a dintilor vecini si permitand structurii osoase de sustinere sa se deterioreze.

Un implant dentar are aceeasi functie ca radacina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Primul pas in implantologie este inserarea implantului. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura radacinii dintilor naturali. Acestea sunt in asa fel asezate, direct in maxilarul pacientului, incat sa ofere un suport stabil si sigur pentru dintii inlocuitori.

Implanturi dentare - procedura

In ziua procedurii, se administreaza un anestezic local in zona de tratament inainte de a incepe operatia pentru inserarea implantului. Pacientii care doresc un confort suplimentar si calm in timpul procedurii pot opta pentru analgo-sedarea superficiala anestezica.

In timpul operatiei, se introduce un implant de titaniu in osul pacientului, care se integreaza natural in cursul catorva saptamani. Se folosesc de asemenea implanturi dentare pentru a sustine proteze sau pentru a reabilita arcade edentate complet (toti dintii lipsesc).

Exista situatii foarte des intalnite in care suportul osos in care trebuie introdus implantul dentar sa fie insuficient sau de calitate proasta. In asemenea situatii putem efectua interventii chirurgicale speciale care pregatesc osul pentru aplicarea implantului dentar.

In mod normal in momentul de fata stomatologia moderna foloseste implanturile dentare, acestea fiind o optiune eficienta pentru inlocuirea dintilor. Desi exista mai multe variante de tratament pentru inlocuirea dintilor lipsa, implantul dentar este o solutie care confera o senzatie naturala, prin care pacientii pot redobandi un zambet functional si sanatos. In plus, multi oameni considera ca, puntile si coroanele traditionale sunt nu numai incomode si limitative, dar nici nu furnizeaza functionalitatea permanenta pe care o asteapta ei de la un dinte inlocuitor.