Dermatologie

dermatologieEste o ramura a medicinei care se ocupă de piele și bolilor sale. Dermatologia urmărește explicarea, diagnosticarea, tratarea bolilor de piele necontagioase și contagioase (infecțioase) cât și îngrijirea bolnavilor de boli dermatice.
Este o specialitate unitară de medicină, care cuprinde studiul atât al aspectelor terapeutice medicamentoase cât și al celor chirurgicale. Un dermatolog are grijă de bolile pielii, în sensul cel mai larg, și de unele probleme estetice ale pielii, scalpului, părului, și unghiilor. Împreună cu venerologia, dermatologia acoperă și domeniul bolilor venerice (care se transmit pe cale sexuală).
Pentru un tratament dermatologic eficient, primul pas este cunoaşterea cauzei. De aceea, după discuţia iniţială cu pacientul (anamneza), urmează un consult în totalitate, în urma căruia se va stabili un plan de tratament.
Serviciile medicale de dermatologie cuprind:
• Consultații dermatologice de specialitate:
Consultații dermatologice de specialitate (pentru adulți și copii), efectuarea de investigații de laborator, teste în vederea stabilirii diagnosticului pentru toate afecțiunile pielii, părului sau unghiilor. Un diagnostic precoce în urma căruia se poate institui un tratament adecvat fiecărui caz precum si un tratament corect influențează semnificativ prognosticul. În clinica noastră beneficiaţi de consultaţie din partea medicului specialist dermatolog, iar la nevoie puteți fi îndrumaţi şi spre alţi specialişti ai clinicii noastre pentru tratarea eventualelor probleme de sănătate asociate.
Puteţi beneficia de diagnostic şi tratament pentru: veruci, papiloame, herpes, micoze ale pielii, ulcer de gambă, acnee, eczeme, psoriazis, urticarie, tumori cutanate, afecțiuni ale părului, etc.
• Consultaţii venerologice:
- sifilis,
- gonoree,
- uretrite cronice,
- herpes genital
- candidoza
- condiloame
asigurându-se confidenţialitatea diagnosticului.
Dacă bolile venerice nu sunt depistate la timp şi corect tratate, pot apărea complicaţii ce pot conduce la disfuncţii erectile masculine şi infertilitate, atât la bărbaţi, cât şi la femei.
• Chirurgie dermatologică;
• Tratamente dermato-estetice.