Cum iti alegi clinica privata la care sa te tratezi?

Cum iti alegi clinica privata la care sa te tratezi?

cum_iti_alegi_clinic_privata_la_acre_sa_te_alegi_400Chiar daca asigurarea medicala pe care o ai iti restritioneaza optiunile in ceea ce priveste alegerea unei clincii private, ar trbeui totusi sa poti avea posibilitate asa alegi locul unde sa fii consultat si in care poti beneficia de orice tratament ulterior. Deci, cum alegi cea mai potrivita clinica private pentru tine?

Cele mai multe persoanelor stiu doar cateva dintre clinicile private din zona lor, insa ar trebui sa poti gasi mult mai multe online.

Ce facilitate are disponibile?

Una dintre cele mai importante intrebari pe care ar trebui sat i le pui cand vine vorba de alegerea unei clinici private, este daca aceasta ofera serviciile medicale de care tu ai nevoie, sau si mai bine, daca este specializata in tratamentul pe care il cauti. Este mult mai bine sa te duci la o unitate specializata, chiar daca este mai departe de tine, decat sa te tratezi la o clinica din apropierea casei care poate nu are aceasi experienta in domeniu.

De asemenea, ar trebui sa verifici ce servicii de urgenta ofera. Multe clinici sau spitale private nu au camera de terapie intensiva sau unitati mari de dependent, ceea ce inseamna ca pacientul va fi trimis la cel mai apropiat spital public, daca ceva nu merge bine.

Feedback de la fosti pacienti

Poti gasi online ratinguri privind satisfactia pacientilor sau feedback mult mai detaliat, fie direct pe siteurile clinicilor fie pe siteuri care ofera astfel de informatii sau forumuri. In timp ce datele brute ale indicatorilor de performanta pot spune o parte din poveste, experienta personala a persoanelor care au fost pacienti la clinica respective, pot oferi informatii mai detaliate si care te pot ajuta mult mai mult.

Verifica

La urma urmei, nimic nu poate lua locul experientei si a inspectiei personale. Daca esti dispus sa platesti sume mari de bai pentru tratament, ar trebui sa-ti faci timp sa vizitezi clinica sau clinicile pe care le ai in vedere,  pentru a verifica standardele serviciilor si nivelul fcailitatilor de care dispun. Este foarte important  sa fi impacat cu alegerea pe care o faci, in caz contrar nu faci altceva decat sa adaugi stari de stres si anxietate inutile pentru procedura dumneavoastra.

Programeaza-ti o vizita la clinca pe care ai d egand sa o alegi, pentru a vorbi cu angajatii, o parte dintre pacientii actuali si sa te asiguri ca starea generala din cadrul clinicii este una bnefica pentru tine.